DOS ARTISTAS I ELS PIRINEUS

René Vidal i Didier Sorbé son tallidors d'imatges

René Vidal perquè és hereu de la tradició de l'Edat Mitjana. Llavors, la paraula "escultor" no existia i s'anomenava "tallador d'imatges" a qui il lustrava mitjançant la pedra el missatge universal del Totpoderós. René encarna en la fusta, i en d'altres materials, una mitologia personal : la continuació esculpida dels seus camins iniciàtics al cor dels Pirineus.

Damunt la carena esmolada dels seus cims imponents, entre França i Espanya, la Mediterrània i Atlàntic, és company de cordada amb Didier Sorbé. Cada cim posa a prova el cos, el coneixement, la sensibilitat i un imaginari fecund. Cada obra posa en escena una pedra duta de dalt.

 

Didier Sorbé perqué esculpeix el visible a cops de 6 x 12. Aquí l'aventura és la dels raigs lluminosos que venen a oferir al material sensible el fantasma d'una trobada : la invisible línia de contacte entre el cel i la terra. Escombrada amorosa, poesia cisellada d'un astre parsimoniós sobre una mineralitat implacable i salvatge. El doble marc d'un díptic apaisat no pot traduïr millor el traçat del caminant i de la seva mirada torbada. Una mirada rigorosa i aplicada que dóna plens poders al punt de vista i que ens remet al cosmos.

artexpo'97 - Barcelona

Traducció : Núria Poch - Barcelone

français    Español